Ruden

Ruden Nijsse

VEEL GESTELDE

VRAGEN

1. FOTOGRAFIE

WAT VOOR SOORT FOTOGRAFIE?

Ik maak voornamelijk karakteristieke zwart-wit portretten van ouderen (80+), afwijkende soorten, stijlen of leeftijden kunnen besproken worden. Ik fotografeer ook graag in een documentaire stijl, zoals te zien is onder ‘andere stijlen’. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

ZIJN PORTRETTEN MET MEERDERE PERSONEN MOGELIJK?

Op dit moment focus ik me op individuele portretten, zodat ik mijn stijl en kwaliteit kan waarborgen. In overleg is het echter mogelijk om bijvoorbeeld een oudere paar samen te portretteren.

WAAR WORDT ER GEFOTOGRAFEERD?

Ik bezoek u thuis, net als een thuiskapper. Met mijn achtergrond en studiolicht is de kamer binnen enkele minuten geschikt is om mooie portretten te maken. Deze manier van werken is ideaal voor ouderen.

HOE LANG DUURT EEN SESSIE?

Een sessie voor portretten van één persoon duurt doorgaans ca. 50-60 minuten. Voor iedere extra persoon moet gerekend worden op ca. 40-50 minuten.

HOEVEEL PORTRETTEN LEVERT EEN SESSIE OP?

Ik bied verschillende pakketten aan. Een basis-sessie levert drie volledig nabewerkte portretten op. De pose, blik en andere artistieke elementen zijn per persoon verschillend. Specifieke wensen kunnen voorafgaand, en eventueel tijdens, de sessie besproken worden.

WORDEN DE PORTRETTEN DIGITAAL OF FYSIEK TOEGESTUURD?

De nabewerkte portretten worden geplaatst in uw persoonlijke online galerij. U ontvangt vervolgens een e-mail met login-informatie voor het klantportaal, waar u toegang heeft tot de galerij en de portretten kunt bekijken, downloaden en – tegen een meerprijs – op diverse manieren kunt laten afdrukken.

2. PRIJS

WAT KOST EEN PORTRETSESSIE?

Ik bied verschillende soorten en pakketten

Een portretsessie voor ouderen op locatie is al mogelijk vanaf €…,-

Prijzen zijn voor particuliere klanten, incl. 21% BTW, fotografie-bezoek, selectie/nawerking en excl. reiskosten (€0,33/km) en eventuele parkeerkosten.

Voor commerciële fotografie kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.

WAT KOSTEN PRINTS?

“Pakket …”  en “pakket …” komen inclusief grootformaat prints op fine art museumkwaliteit papier en inkt. 

Voor nabestellingen met alternatieve printmethodes, zijn alle prijzen en opties te vinden in het klantpaneel. Daar kunt u de portretten van uw sessie bekijken en bestellen met de gewenste printmethode. 


WAT KOST HET VASTLEGGEN VAN EEN BOEKING?

Betaling per fase
· Om de boeking vast te leggen, wordt een niet-restitueerbare aanbetaling van 35% van het totaalbedrag* gerekend. Reserveringen kunnen tot twee werkdagen vooraf kosteloos eenmalig maximaal drie weken worden verzet.
· De overige 65% betaalt u bij aflevering van de digitale portretten.

Voorafgaand aan de betaling krijgt u de portretten, met watermerk, in het klantpaneel te zien.

*Voor nabestellingen van extra prints gelden aparte tarieven.

Betalingstermijn
Ik houd uw reservering  vanaf overeenkomst 48 uur vast, zonder tijdige aanbetaling (35%) stel ik het tijdsslot beschikbaar voor nieuwe boekingen. Houd er rekening mee dat uw boeking pas definitief is na de aanbetaling. 

Na de fotografie-sessie wordt er een betalingstermijn van 14 dagen gehanteerd voor de overige 65%. 

KAN ER CONTANT BETAALD WORDEN?

De aanbetaling geschiedt doorgaans per overboeking. Het resterende bedrag kan eventueel tijdens de sessie gepast contant worden voldaan.

3. OVERIGE VRAGEN/INFORMATIE

AUTEURSRECHT

Het auteursrecht is niet overdraagbaar. Ruden behoudt het auteursrecht en heeft, tenzij anders overeengekomen, het recht om de beelden te gebruiken voor eigen doeleinden, zoals het portfolio. Na volledige betaling verkrijgen klanten het recht om de foto’s zonder verdere nabewerking te gebruiken voor persoonlijke doeleinden (gebruikslicentie). Commercieel gebruik van de beelden is niet toegestaan zonder additionele overeenkomsten.

PRIVACY

<nog in te vullen>

IS ER ERVARING NODIG OM MODEL TE STAAN?

Nee, iedereen kan worden geportretteerd. U heeft geen voorbereiding* nodig en ik begeleid u tijdens de sessie met eenvoudig te begrijpen aanwijzingen.
*Enkele zaken waar u op zou kunnen letten voorafgaand aan de shoot:
· zorg, indien van toepassing, dat uw bril goed schoon is
· voorkom pluisjes/stof/.. op uw kleding met een kledingroller
· sterk contrasterende make-up kan in zwart-wit portretten zeer donker uitvallen, dit is vaak ongewenst.

MOGEN NAASTEN AANWEZIG ZIJN BIJ DE SESSIE?

Ja. Hoewel het gezellig is, raad ik meer dan één metgezel in dezelfde kamer echter sterk af. Dit kan tijdens het portretteren afleiden en juist zorgen voor ongemak.