Ruden

Ruden Nijsse

OVER

Ruden

Ik ben Ruden, een fotograaf gespecialiseerd in artistieke portretfotografie voor ouderen.

Met een mobiele opstelling creëer ik vrijwel overal in enkele minuten een studio. Hierdoor kan er gemakkelijk bij ouderen/mindervaliden/kwetsbaren thuis worden gefotografeerd. 

Naast het portretteren van ouderen houd ik me bezig met onder andere horeca-fotografie. Met HTSPT maak ik fysieke city guides met een Scandinavische stijl, voor liefhebbers van hotspots als hotels, restaurants, concept stores en hippe coffee bars. 

Ruden Nijsse

OVER

De fotografie-sessie

een Studio in 15 Minutes - overal

Met een draagbare uitrusting, waaronder een donkere achtergrond en kunstlicht, kan vrijwel elke kamer worden omgetoverd tot een artistieke portretstudio. Dit maakt het mogelijk dat de te portretteren persoon, thuis, in diens vertrouwde omgeving kan blijven.

Afhankelijk van de sessie en situatie duurt het portretteren van één persoon ongeveer 30-45 minuten, met een totaal bezoek van ongeveer 70-90 minuten. Voor het beste resultaat is het fijn als de ruimte voldoet aan of is uitgerust met:

 • (Kleurloze) zonwering
 • Een (draai)stoel met armleuningen
 • Een tafel waaraan gezeten kan worden
 • Een stopcontact (vereist)
 • Zo veel mogelijk bewegingsruimte*

Om afleiding te voorkomen, is maximaal één metgezel tijdens de sessie sterk aan te raden.

*het is fijn als een kleine kamer ontdaan is van eenvoudig te verplaatsen interieur/spullen. 

Andere stijlen - documentarische fotografie

Indien de te portretteren persoon een hobby of bezigheid heeft, is het waardevol om dit vast te leggen, eventueel in combinatie met de studio-opstelling.

De fotografie zal gedeeltelijk spontaan plaatsvinden en gedeeltelijk gestileerd worden gecreëerd met behulp van aanwijzingen tijdens de sessie.

Er zijn diverse opties mogelijk, variërend van één persoonlijk studioportret met een bijpassend voorwerp tot een complete fotoserie in een natuurlijke omgeving. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

Ik was flabergasted en mega-blij, Ruden heeft echt heel mooie foto’s gemaakt van mijn moeder. Ze knutselt/schildert eigenlijk helemaal niet meer, dus extra leuk om haar weer de spullen in handen te zien hebben. Ze heeft serieus genoten van de fotosessie, Ruden nam de tijd om haar te leren kennen en op haar gemak te stellen. Het was, in haar eigen woorden, ‘a super day’!  Ik kan hem niet genoeg bedanken, hij heeft echt iets waardevols gemaakt.

Renate Kant – Dochter van Margaret

Senior Portretsessie

pakketten

Binnenkort online te boeken

Senior Portret

Een portretsessie van circa 30* minuten. Thuis, in de vertrouwde omgeving.

 • 3 zwart-wit portretten
 • Inclusief nabewerking 
 • Hoge resolutie JPG foto’s
 • Prints tegen meerprijs
 • Oplevering binnen 5 werkdagen na sessie
*ca. 70 minuten inclusief kennismaking en opzetten studio

BINNENKORT ONLINE TE BOEKEN

Senior Portret Plus

Een portretsessie van ca. 45* minuten. Thuis, in de vertrouwde omgeving.

 • 5 zwart-wit portretten
 • Waarvan twee in kleur
 • Inclusief nabewerking
 • Hoge resolutie JPG foto’s
 • 2 museumkwaliteit prints tot 60x90cm
  t.w.v. €149,98 
 • Meerdere prints/nabestellingen tegen meerprijs

*ca. 90 minuten inclusief kennismaking en opzetten studio

BINNENKORT ONLINE TE BOEKEN

Senior Portret Summum

Een sessie op maat met een combinatie van (thuis)studio-portretten en ‘docu’-fotografie. De perfecte optie voor een mooie fotoserie wanneer de persoon een hobby/bezigheid heeft. 

Duur, locatie, aantal portretten, prints en stijl/vorm in overleg. Neem vrijblijvend contact op, ik denk graag met u mee.

 • Sessie op maat

Museum kwaliteit

Fine Art Prints

Fotografie komt tot leven met grootformaat prints. Voor het beste resultaat, werk ik daarom met een certificeerde studio gespecialiseerd in de druktechniek met museumkwaliteit papier en inkt.

Deze prints garanderen u het behoud van de kwaliteit in contrast en eventuele kleur. De matte en fijne structuur geven het geheel een luxueuse uitstraling.

• matte uitstraling met fijne structuur
• 310 gsm (dikte/zwaarte)
• museumkwaliteit
• zuurvrij papier & veganistische inkt

Daarnaast zijn alle portretten naar uw persoonlijke wens te bestellen in allerlei maten en standaard printmethoden in het klantpaneel.

Finish touches

Heeft u speciale wensen m.b.t. het drukken of framen van de fotografie? Ik denk graag met u mee over de mogelijkheden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om portretten op grootformaat dibond of (plexi)glas te drukken. Inclusief bevestigingsmateriaal.

Over

de werkwijze

Booking

U plaatst een boekingsaanvraag via het boekingsformulier. Daarna ontvangt u binnen een werkdag een bericht met een bevestiging of voorstel (afhankelijk van de aanvraag).

U kunt kiezen voor één van de portretsessie pakketten of voor een open offerte met opdrachtomschrijving

Shoot

Wanneer het een portretsessie betreft, bezoek ik u/uw dierbare thuis. We maken eerst op het gemak kennis alvorens ik de achtergrond en het licht prepareer.

Vervolgens maken we samen enkele testfoto’s om te kijken of alles naar wens is. Geen zorgen, u of uw dierbare heeft geen ervaring nodig. Met eenvoudig te volgen aanwijzingen creëeren we daarna samen enkele mooie persoonlijke portretten.

Post Productie

Na de fotografie-sessie bekijk ik alle beelden om een selectie te maken van de portretten die ik vervolgens bewerk op contrast, kleur en eventuele onzuiverheden. 

Digitale oplevering

Deze beelden plaats ik in uw persoonlijke digitale galerij binnen het klantpaneel. U ontvangt daarna een e-mail met de factuur en een toegangscode waarmee u de portretten kunt bekijken. 

Wanneer de volledige betaling is voldaan kunt u de beelden zonder watermerk bekijken en downloaden. 

Prints

Afhankelijk van de sessie, ontvangt u ook één of meerdere fysieke prints van (uw selectie) van de beelden. Deze worden per post verstuurd. De levertijd is afhankelijk van de soort en hoeveelheid prints. 

Onafhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen, kunt u altijd prints nabestellen via het klantpaneel.